Krokante van gerookte zalm en garnalen met dille en rode biet
poissons

Krokante van gerookte zalm en garnalen met dille en rode biet

Krokante van gerookte zalm en garnalen met dille en rode biet: Ontdek de bereiding en de ingrediënten van dit eenvoudige en heerlijke recept met Ducros! Elke dag zijn smaak, laat je verrassen!
  • 20m

    voorbereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 200 g bladerdeeg
  • 2 eetlepels wodka of 4 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 300 ml crème fraîche
  • 250 g gamba's
  • 4 theelepel Aneth
  • 25 g boter
  • 200 g gekookte, gepelde en gesneden rode bieten

Voorbereiding

  • Verhit de oven op 210 ° C (thermostaat 7).

  • Spreid het bladerdeeg uit en snijd vier rondjes met een diameter van 8-10 cm. Leg ze op een geoliede bakplaat en prik ze in met een vork. Kook 20 minuten tot het bladerdeeg knapperig is.

  • Verwarm ondertussen een koekenpan, voeg wodka of witte wijn en appelazijn toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en reduceer om de consistentie van de saus te binden. Voeg de garnalen, 2 plakjes gerookte zalm en 2 theelepels dille toe en bak nog eens 2 minuten.

  • Smelt de boter in een andere pan, voeg de bieten en de resterende dille toe en warm op.

  • Leg een rond bladerdeeg op elk bord, leg er een biet op, 1/2 plakje zalm en bedek dan met garnalen en zalmcrème. Bestrooi met een beetje dille en serveer onmiddellijk.