Mexicaanse rijstsalade
pates et riz

Mexicaanse rijstsalade

Mexicaanse rijstsalade: Ga op reis de tijd van een maaltijd! Met deze heerlijk Mexicaanse salade geparfumeerd met onze rijstmix van ui, paprika en knoflook.
  • 15m

    voorbereidingstijd

  • 10m

    bereidingstijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 200 gr Basmati rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel melange malin riz
  • 180 gr maïs
  • 200 gram gekookte rode bonen
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel Persil saveur
  • 1 handvol ongezouten pinda's
  • Zwarte Peper Molen
  • moulin sel blanc

Pour l'assaisonnement

  • 1 theelepel melange malin riz
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

  • Snijd de ui fijn.

  • Giet de olijfolie in een pan en voeg de ui toe.

  • Bak de ui op een laag vuur. Voeg een snufje zout toe om de verdamping van het water in de uien te bevorderen. Voeg de rijst en de rijstmix toe.

  • Meng gedurende 1-2 minuten, zodat de rijst alle kruiden opneemt.

  • Voeg het water toe voor het koken van rijst (1,5 volumes water voor 1 volume basmatirijst).

  • Wanneer het water kookt, verlaag het vuur, dek af en kook gedurende 10 minuten.

  • Als de rijst afgekoeld is, voeg de rode bonen, maïs en peterselie toe en meng goed.

  • Bereid de saus: