Konfijt van gegrilde tomaten met rozemarijn, gepocheerde eieren
legumes

Konfijt van gegrilde tomaten met rozemarijn, gepocheerde eieren

Konfijt van gegrilde tomaten met rozemarijn, gepocheerde eieren: Ontdek de bereiding en de ingrediënten van dit eenvoudige en heerlijke recept met Ducros! Elke dag zijn smaak, laat je verrassen!
  • 20m

    voorbereidingstijd

  • 1h 15m

    bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 900 g kleine tomaatjes, zonder zaadjes en doormidden gesneden
  • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes
  • 1 kleine groene paprika (of chili naar uw smaak)
  • 70 gram witte of bruin basterdsuiker
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 theelepel Rozemarijn
  • 1/2 theelepel zout
  • Poivre noir moulu force 8
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 8 eieren
  • 8 dikke sneetjes volkorenbrood

Voorbereiding

  • Grill tomaten, ui en paprika op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn en af ​​en toe draaien. Hak ze grofweg. Leg ze in een middelgrote pan. Voeg de bruine suiker, appelciderazijn, rozemarijn, zout en peper toe. Breng aan de kook. Op laag vuur zetten en dan 1 uur laten sudderen of tot het mengsel dik wordt, af en toe roeren.

  • Bereid ondertussen de gepocheerde eieren, leg 5 cm water op de bodem van een grote diepe pan. Voeg de witte wijnazijn toe. Breng aan de kook. Tot matig vuur reduceren. Breek een ei in een klein ovenschotel. Schuif het ei voorzichtig in het kokende water (er zouden bubbels op het wateroppervlak moeten verschijnen). Herhaal met de andere eieren. Pocheer eieren gedurende 3 tot 5 minuten of totdat het ei volledig is gecoaguleerd en de dooier begint te verdikken. Verwijder de eieren voorzichtig met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Om te serveren, leg je 1 sneetje brood op elk bord met geroosterde tomaat konfijt met rozemarijn en gepocheerd ei.