Gepocheerde rabarber en panna cotta met gember
desserts

Gepocheerde rabarber en panna cotta met gember

Gepocheerde rabarber en panna cotta met gember: Ontdek de bereiding en de ingrediënten van dit eenvoudige en heerlijke recept met Ducros! Elke dag zijn smaak, laat je verrassen!
  • 15m

    voorbereidingstijd

  • 20m

    bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 600 ml volle room
  • 75 gr suiker
  • 2 theelepel Gemalen Gember
  • 3 Vahiné gelatine bladen verzacht in koud water
  • 1 Vahiné vanillestokje
  • 350 ml zoet of droge witte wijn (naar uw smaak)
  • 50 gr rietsuiker
  • 700 gr rabarber

Voorbereiding

  • Meng de room, suiker en gember in een steelpan, kook zacht, laat gedurende vijf minuten sudderen, voeg de gelatine toe, roer tot het volledig is opgelost en haal de pan van het vuur. Giet het mengsel in 4 kopjes en plaats in de koelkast totdat deze volledig hard zijn.

  • Snijd het vanillestokje in twee, verzamel de zaden en doe ze met de wijn in een grote pan. Voeg de suiker en het vanillestokje toe en breng net aan de kook (80°C). Verwijder de uiteinden van de rabarber en snijd ze in stukken van 5 cm lang, voeg de rabarber toe aan de pan en laat zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is. Haal van het vuur, laat afkoelen, dek af met een folie en plaats in de koelkast.

  • Om te serveren, leg gekookte rabarber op een bord en serveer met panna cotta. Geniet.