Crème brulée met saffraan
desserts

Crème brulée met saffraan

Crème brûlée met saffraan: Een klassiek dessert dat heel gemakkelijk thuis te maken is, een romige textuur, een vanillesmaak ... De rijke en zijdeachtige textuur is te danken aan de volle crème fraîche. Ontdek de bereiding en de ingrediënten van dit eenvoudige en heerlijke recept met Ducros!
  • 10m

    voorbereidingstijd

  • 15m

    bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 25 cl volle melk
  • 25 cl vloeibare verse room
  • 6 eidooiers
  • 100 g bruine suiker
  • 12 Saffraandraadjes

Voorbereiding

  • Breng de room, melk en saffraandraadjes in een pan voorzichtig aan de kook. Bedek met een bord en laat rusten tot de melk lauw is.

  • Klop in een kom de eidooiers met de vloeibare honing. Meng met de nog lauwe melk. Laat het mengsel 2 uur rusten in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 90 ° C (Th.3). Giet het mengsel in kleine ovenschotel en bak gedurende 45 minuten.

  • Controleer of de crèmes goed stevig zijn en haal ze uit de oven. Laat afkoelen voordat u ze 2 uur in de koelkast legt.

  • Bedek het oppervlak van de crème brûlée met een dunne laag bruine suiker, karamelliseer ze onder de grill van uw oven een paar minuten en serveer gelijk.