Appeltaart
desserts

Appeltaart

Appeltaart: Ontdek de bereiding en de ingrediënten van dit eenvoudige en heerlijke recept met Ducros! Elke dag zijn smaak, laat je verrassen!
  • 15m

    voorbereidingstijd

  • 30m

    bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 100 gram suiker
  • 125 gram amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels appelmoes
  • 1/2 biologische citroen
  • 1/4 theelepel Vahiné gist
  • Gemalen Kaneel
  • 2 appels

Voorbereiding

  • Laat de boter in klein stukkjes een half uurtje op kamertemperatuur komen. Meng in een schaal bloem, suiker, amandelpoeder en 1/2 theelepel gemalen kaneel. Voeg boter, eidooiers, citroenschil en gist toe.

  • Meng goed met je handen of keukenmachine. Als het deeg droog is, voeg een beetje water toe. Vorm een bal en laat 30 minuten afkoelen.

  • Leg het deeg in een ronde vorm. Verspreid op de bodem 5 eetlepels appelmoes en dek af met dunne plakjes appel in een cirkel.

  • Bestrooi met 3 eetlepels kaneel, 1 eetlepel suiker en bak 30 minuten op 160 ° C (th. 5).