Biefstuk met rode wijn en sjalotten
boeuf

Biefstuk met rode wijn en sjalotten

Biefstuk met rode wijn en sjalotten: Steaks van malse entrecôte gekookt naar uw smaak, geserveerd met een rijke en smakelijke saus van sjalotten, balsamico azijn, rode wijn, runderbouillon, paprika en tijm. Heerlijk met groene bonen en kleine aardappelen.
  • 10m

    voorbereidingstijd

  • 15m

    bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 steaks entrecote
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 sjalotten geschild en in vieren gesneden
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 175 ml rode wijn
  • 175 ml runderbouillon
  • 1½ eetlepel gemalen paprika
  • 1 theelepel Thym duc
  • 1 theelepel suiker
  • Moulin reglable sel
  • Zwarte Peper Molen

Voorbereiding

  • Voordat u ze gaat koken, haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze rusten op kamertemperatuur. Zet een pan op hoog vuur, doe wat olie op de biefstuk en breng op smaak met zout en peper. Als de pan warm is, kook de steaks naar wens. Bewaar ze en zorg dat ze warm blijven.

  • Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de sjalotten bruin.

  • Voeg de azijn toe, en dan een minuut later, rode wijn, runderbouillon, paprika, tijm en suiker. Laat de saus een paar minuten sudderen totdat deze iets dikker wordt.

  • Giet de saus over de biefstuk. Heerlijk met groene bonen en kleine aardappelen.