Grieks rundvlees pita
autres

Grieks rundvlees pita

Grieks rundvlees pita: Reis naar Griekenland met mijn rundvlees-pita-recept! Een rond brood gevuld met smakelijke gehaktballetjes, geserveerd met een Tzatziki-saus.
  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 pains Pita

Tzatziki

Garniture

  • 5 blaadjes sla
  • 1 rode ui

Voorbereiding

  • Schil en droog de komkommer en snijd in kleine dobbelstenen. Leg op keukenrol om uit te lekken.

  • Meng de stukken komkommer in een kom met Griekse yoghurt, knoflook, gehakte munt, olie, zout en peper en meng. Bewaar in de koelkast.

  • Meng in een kom het rundergehakt, ei en broodkruimels.

  • Vorm de gehaktballetjes met de hand. Ronde of platte vorm naar uw voorkeur. Koel bewaren.

  • Snijd de tomaat in blokjes, spoel en snijd de slablaadjes en de ui in dunne plakjes.

  • Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de gehaktballetjes toe. Laat ze 5 tot 6 minuten bakken. Ze moeten goudkleurig zijn maar in het midden roze blijven.

  • Snijd de broodjes open en garneer met tomaten, uien en sla. Voeg de gehaktballetjes toe en giet een eetlepel tzatziki-saus. Geniet met een salade.