Kwaliteit en ontwikkeling

Kwaliteit en ontwikkeling

Kwaliteit en ontwikkeling

De zekerheid van smaak

Om de beste producten aan consumenten over de hele wereld te bieden, vertrouwt Ducros op de experts van McCormick om voortdurend hoge kwaliteitsnormen toe te passen.

Kwaliteit is geëtst in het DNA van McCormick. We zijn vastbesloten om elk mogelijk kwaliteitsrisico te voorkomen en te verminderen.

Hiervoor interveniëren we zo ver mogelijk stroomopwaarts, vaak aan de bron, met preventieve maatregelen, inclusief educatieve maatregelen.

Ten tweede hebben onze interventiegebieden betrekking op de verificatie, het testen, de evaluatie en de analyse van onze producten.

- zorgvuldig geselecteerde ingrediënten

- Hoge kwaliteitsnormen in de gehele productieketen

- Een laboratorium op hoog niveau voor analyses van hoge kwaliteit

1. Hoge kwaliteitsnormen

Kwaliteit bij ontvangst van grondstoffen

Bijna 200 kruiden en specerijen uit de hele wereld worden op onze Carpentras-site ontvangen voordat ze worden verwerkt en verpakt. Zoals elke agrarische grondstof, moeten ze worden gereinigd om een perfecte voedselveiligheid te garanderen.

LES DIFFERENTES ETAPES SONT :

- Analyse voor verificatie van de kwaliteit van de ontvangen producten

- Fysieke reiniging door screening en ventilatie voor onbewerkte producten

- Snijden, pletten of pulverisatie indien nodig

- Stoomsterilisatie indien nodig: een schoonmaakproces ontwikkeld door McCormick

- tegelijk natuurlijk, effectief en veilig. Het behoudt de kwaliteiten en de kenmerken van de ingrediënten en maakt het mogelijk om hoge kwaliteitsnormen te garanderen.

Ducros producten ondergaan geen ionisatie- of bestralingsbehandeling, omdat we indien nodig stoomsterilisatie voor onze kruiden en specerijen gebruiken.

Dit reinigingsproces, dat zowel natuurlijk, efficiënt als veilig is, wordt uitgevoerd op onze productielocatie in Carpentras, waar het werd ontwikkeld door het bedrijf.

Het zorgt voor hoge normen voor voedselveiligheid, met behoud van de beste kwaliteit en eigenschappen van de ingrediënten.

Kwaliteit in alle stappen van de productie

- Totale traceerbaarheid van de partij van onze leverancier tot het eindproduct

- Gecertificeerde fabrieken en een laboratorium

- Productielijnen volgen de HACCP-methode: systeem waarvan het doel is het voorkomen, elimineren of verminderen tot een aanvaardbaar niveau van elk gevaar:

- biologisch (gisten, schimmels, bacteriën, ...)

- chemisch (pesticiden, verontreinigingen, ...)

- fysic (hout, glas, ...)

- Leverancier: om een optimale kwaliteit te waarborgen, heeft McCormick een leveranciersverzekeringsprogramma opgezet om het kwaliteitsmanagement, de processen en de procedures van leveranciers permanent te controleren.

2. Het geavanceerde laboratorium

Het laboratorium voert verschillende controles uit om de kwaliteit van de producten te garanderen:

- Microbiologische controle,

- Fysisch-chemische kwaliteit,

- Beheersing van verontreinigingen (pesticiden, zware metalen, mycotoxinen, ...)

- Zoeken naar mogelijke fraudeurs.

- En om altijd een stap voor te blijven, ontwikkelt dit onderzoekslaboratorium nieuwe analysemethoden over onderwerpen die van belang kunnen zijn voor McCormick. Deze methoden worden regelmatig gepubliceerd in de vorm van wetenschappelijke artikelen. Het laboratorium is soms ook verplicht internationale validatietests uit te voeren om deze nieuwe methoden te valideren zodat ze kunnen worden gestandaardiseerd.

3. Certificeringen

Materiële zuiveringsinstallatie
(Carpentras)

Kwaliteit: Certificeringen ISO 9001 V 2000, ISO22000 v2005 en BRC Analytisch laboratorium (Carpentras) Kwaliteit: ISO 9001: 2000 Beheer en technisch: ISO 17025 Verpakkingsinstallatie (Monteux): driedimensionale kwaliteit / veiligheidscertificering Kwaliteit: BRC, EFSIS, IFS, ISO 22000 Milieu: ISO 14001 Gezondheid en veiligheid op het werk: OSHAS 18001 in 2009

4. Innovatie

Een sterke traditie van nieuwe Ducros-producten in 2011 De wereldwijde netto-omzet komt van nieuwe producten die in de afgelopen 3 jaar zijn geïntroduceerd (sinds 2005).